Nová kniha „CSS: moderní layout“ je tady!

12. 5. 2022

Milé čtenářky, milí čtenáři, dnes pouštím do světa svou novou knihu pojmenovanou „CSS: moderní layout“.

S Petrou Dolejšovou a Martinem Koptou o soukromí na webu

17. 3. 2022

Zkoušíme v podcastu přijít na to, jak asi bude vypadat soukromí na webu z pohledu tvůrce webů za pár let. Kdy přijde norma ePrivacy a co to vlastně je? Zakáže nám EU po pomazánkovém másle i Google Analytics?

Anketa „State of CSS 2021“ a co očekávat v roce 2022?

7. 2. 2022

Robin a Martin tradičně reagují na výsledky ankety State of CSS 2021. Nejprve krátké zamýšlení o výhodách a nevýhodách anket. Pak už sypeme novinky a přemýšlíme, jak užitečné pro webaře mohou být.

Zveme vás na únorová školení rychlosti webu

11. 1. 2022

Po čase máme znovu vypsané termíny dvou půldenních školení rychlosti webu. Proběhnou 15. a 17. února online a tímto vás na ně zvu.

Rok 2021: State of CSS, rychlost a to nejlepší ze Vzhůru dolů

5. 1. 2022

Čeho to byl rok, alespoň v rámci rychlosti a CSS? Rok Page Experience, rok CSS gridu, rok obrázků ve formátu WebP? Rok konce Internet Exploreru? Nebo snad rok CSS Modules, jak tvrdí anketa State of CSS?

S Filipem Hráčkem o vedlejších projektech, odchodu z Googlu a Dartu

22. 12. 2021

Filipa nejspíš znáte jako jednoho z prvních Čechů zaměstnaných v Googlu a jako propagátora Dartu a Flutteru. V této epizodě se o obou tématech krátce bavíme. Nejvíc se ovšem ptáme na boční projekty, kterých má Filip přehršel.

Lighthouse ve verzi 9: přepracované UI a User Flows

23. 11. 2021

Nová verze nástroje pro audit webu Lighthouse přináší přepracované rozhraní testů, nové PageSpeed Insights a také User Flows, možnost testovat průchod uživatele službou, včetně jeho interakcí.

O MicroFrontends s Břéťou Proftem

26. 10. 2021

Břéťa Proft z Pipedrive (a z Prahy) s námi sdílel zkušenosti s mikrofrontendy, takže jsme opět pokryli jedno téma, které na nás vyskakovalo v předchozích epizodách. Zde očekávejte úvod do microfrontends, ale také porovnání zkušenosti Břéťovy a Robinovy firmy.

WebExpo 2021: Konečně osobně!

10. 9. 2021

„Hlavně aby to bylo. Hlavně aby to bylo. Hlavně abychom se viděli osobně.“ říkám si už rok a půl. A je to tady. Už za čtrnáct dní. Zvu vás na své mentor hours a těším se na shledání s vámi.

Letní speciál o Container Queries

7. 9. 2021

V tomhle díle podcastu si Robin s Martinem povídali o novince, která se nedávno objevila v Chrome. O technologii, kterou si oba dlouho v CSS přáli. O specifikaci, které by mohla být tou nejdůležitější za posledních několik let. O Container Queries.