WebExpo 2021: Konečně osobně!

10. 9. 2021

„Hlavně aby to bylo. Hlavně aby to bylo. Hlavně abychom se viděli osobně.“ říkám si už rok a půl. A je to tady. Už za čtrnáct dní. Zvu vás na své mentor hours a těším se na shledání s vámi.

Letní speciál o Container Queries

7. 9. 2021

V tomhle díle podcastu si Robin s Martinem povídali o novince, která se nedávno objevila v Chrome. O technologii, kterou si oba dlouho v CSS přáli. O specifikaci, které by mohla být tou nejdůležitější za posledních několik let. O Container Queries.

UX pro vývojáře: pokročilé techniky

4. 8. 2021

Pokročilejší UX postupy, které jsou obsahem tohoto článku, vám pomohou s řešením komplikovaných problémů. Abyste je použili, musíte překročit svou komfortní zónu. Někdy vyžadují soft skills, někdy prostou zvídavost.

Prázdninové ceny videí ze Vzhůru dolů

29. 7. 2021

Naučte se o prázdninách něco nového. Představujeme nový cenový model pro naše hodinová vzdělávací videa.

Ohlédnutí za FrontKon, prvním ročníkem konference Frontendisti.cz

7. 7. 2021

Přináším obsah akce v podobě záznamů a taky přicházím s vlastním subjektivním pohledem jakožto člena organizačního štábu. Jo a – potřebujeme vaši pomoc.

Co je nového v Lighthouse verze 8

15. 6. 2021

Změna váh metrik, nové počítání CLS, Source Tree, třídění rad v auditu a tak dále. Osmá verze je zaměřená na rychlost. To samozřejmě stojí alespoň za krátký blogpost.

O Tailwind CSS s Honzou Bienem a Adamem Kudrnou

9. 6. 2021

Květnový díl podcastu vznikl jako záznam diskuze o novém a zajímavém CSS frameworku, která proběhla během prvního ročníku konference Frontendisti.cz, takzvaného FrontKonu.

S Janem Řezáčem o výběrových řízení na weby

16. 5. 2021

Zakladatele rodu House of Řezáč jsme pozvali v reakci na jeho nedávný text Proč MENDELU vyhodí 5,4 milionů korun z okna. Proč jsou výběrka (pořád) tak špatná a dá se s tím něco dělat?

#FrontKon: První česká frontendová konference

12. 5. 2021

Ve štábu spolku Frontendisti.cz organizujeme první českou frontendovou konferenci a zhmotňujeme tak něco, o čem už dlouhá léta mluvíme.

Hotwire: Ze serveru na klienta a zase zpět

21. 4. 2021

Hotwire je alternativní přístup k vytváření moderních webových aplikací bez použití velkého množství JavaScriptu zasíláním HTML namísto JSON.