Martin Michálek Martin Michálek  – 10. 9. 2021

Hlavně aby to bylo. Hlavně aby to bylo. Hlavně abychom se viděli osobně.

Po roce a půl života v online už nemusí být vaše požadavky na WebExpo vysoké. Chcete se třeba konečně vidět s větším počtem spřízněných lidí. Jako já.

WebExpo ale splní vaše požadavky i v případě, že očekáváte víc než networking. A právě o tom je tenhle článek.

Co si nenechám ujít?

Harry Roberts: Get Your <Head> Straight

Harryho přednášky o CSS a rychlosti webu už z WebExpa znáte. Je pověstný tím, že si vybírá poměrně úzce zaměřená témata, ale pitvá je až do morku kosti. Jeho rozborku vlivu značky <head> na performance si stejně jako čtvrteční workshop nenechám ujít.

Na Harryho myšlení se můžete naladit mým rozhovorem o ITCSS nebo Adamovým o konzultování.

Tim Kadlec: When Javascript Bytes

Největší problém rychlosti webu nejsou obrázky jak si lidé často myslím. Je to samozřejmě JavaScript. Také od Timovy přednášky čekám hluboké znalosti ale i konkrétní tipy.

Vitaly Friedman: Getting Forms UX Right: From Checkboxes To Dropdowns

Vitalyho přednášky do hloubky nejdou a dozvíte se tam i věci které asi hned další den nepoužijete. Dozvíte se toho ale hrozně moc, je to skvěle předneseno a vždy si rozšíříte obzory. To je skvělé hlavně u oborů, které až tak nesledujete, jako je tomu u mě v případě UX.

Na co se těším dále? Na Rikiho přednášku o codemods, talk o Google Analytics 4. Ale mám ambice toho vidět více, viz můj program. Je tu ale ještě pár dalších částí programu, které stojí za zmínku.

Mentor Hours

Letošní WebExpo bude z velké části přenášené online, ale Mentor Hours jsou jedna z věcí, která je nepřenositelná. Na pokec nebo pro moudra se můžete zastavit například za Jakubem Nešetřilem, Pavlínou Louženskou nebo Janem Řezáčem.

Ve středu od 13:00 hodin tam budu k dispozici také já. Moc rád si s vámi popovídám o vašich trablech s rychlostí webů, Google Page Experience a o jakýchkoliv souvisejících tématech.

Těším se na vás!