Martin Michálek Martin Michálek  – 11. 1. 2022

Po čase máme znovu vypsané termíny dvou půldenních školení rychlosti webu. Proběhnou 15. a 17. února online a tímto vás na ně zvu.

Na školeních vám ukážeme tipy a triky, které používáme v praxi při práci pro klienty PageSpeed.cz – od velkých jako je Livesport, po menší e-shopy jako Čisté dřevo nebo Smarty.cz.

Google Page Experience bude od letoška ovlivňovat také umístění desktopových výsledků vyhledávání, takže téma rychlosti je dobré neopomíjet.

První den: měření, procesy a načítání

Spolu se podíváme na celý proces optimalizace. Připravil jsem jej pro vás do obrázku:

Optimalizace rychlosti

Vezmeme si zkušební web (nebo jeden z těch, které chcete optimalizovat vy) a projdeme celým procesem, kdy na konci vypadnou příležitosti k úpravám, které jsou efektivní a zároveň mají velký dopad.

Bavit se budeme hlavně o procesu, metrikách a rychlosti načítání. Základy se zdržovat nebudeme, ty si zájemci dostudují ve videu, které všichni účastníci dostanou v ceně školení.

Tento půlden je určený vývojářům, ale zvládnutelný je také technicky vybavenějšími marketéry.

→ Více o školení Rychlost webu 1: načítání.

Druhý den: fungován prohlížeče a rychlost v něm

Michal Matuška na mě naváže a půjde do hloubky testování. Stránka se vám může načíst rychle, ale JavaScript nebo třeba CSS animace uživatelský zážitek (a třeba i metriky CLS nebo FID) kazí.

Michal s vámi bude trávit hodně času v Chrome DevTools, konkrétně záložce Performance, ale i dalších nástrojích v DevTools, o kterých možná ani nevíte.

Půlden s Michalem je určený vývojářům, od mírně pokročilých až po ty pokročilejší.

Na obou školení jsme připravení zabývat se různými devstacky, od klasiky s PHP až po moderní frameworky jako je React, Next.js…

→ Více o školení Rychlost webu 2: prohlížeč.

Obě školení v jednom balíčku

Pokud vás zajímají oba půldny, neváhejte si objednat balíček Rychlost webu. Ušetříte 490 Kč.

Účastníci v ceně školení dostanou záznam.

Kapacita je limitovaná a zatím nemáme v plánu vyhlásit další termíny.