Prakticky o GraphQL s Michalem Sangerem

24. 4. 2024

V tomto díle se ponoříme do světa GraphQL s Michalem Sängerem z Trezoru. Probíráme, v jakých situacích nemusí být GraphQL ideální a naopak, kde najde své místo.

Čím více ušetříte za vývojáře, tím více utratíte za konzultanty

16. 4. 2024

„Na platformě ušetříme X, na vývojářích Y, ale počítáme s konzultacemi k UX, SEO, přístupnosti nebo rychlosti ve výši Z. Ty konzultanty radši najmeme na začátku projektu, aby to ohlídali.“ Asi tak nějak.

Videa ze Vzhůru dolů jsou nyní zdarma pro všechny

22. 3. 2024

Videa z webinářů Vzhůru dolů z let 2020 až 2023 jsou nyní dostupná zdarma na YouTube. Téměř 24 hodin obsahu o CSS, JS, rychlosti webů a tak dále, bude, věřím, prospěšných i několik let po jejich vydání.

WebExpo 2024: pokusím se zvládnout nezvládnutelný program

13. 3. 2024

Když program konference vypadá jako seznam přání na Vánoce. Na WebExpo letos jdu s jinými cíli než obvykle.

O product managementu s Martinem Snížkem

6. 3. 2024

Pojďme si v padesátém prvním díle ukázat, kdo je a kdo není produkťák a jak pomáhá týmům někoho takového mít. S Martinem Snížkem, který nasbíral zkušenosti také v Rohlíku, v Mallu nebo Rossumu probíráme i tipy a triky ve vztahu produkťáků s vývojáři.

LIVE: Diskuze o buildování JavaScriptu a server-side renderingu (SSR)

13. 2. 2024

Ve druhé části předvánoční diskuze v Productboardu, a padesátém díle našeho podcastu (!), jsme si vzali na mušku dvě oblasti, ve kterých se nyní mění paradigmata. Vyhrál v buildování Webpack nebo je to už trochu jinak? Je SSR jasná cesta, kam bude vývoj webových aplikací směřovat a není to jen opsání kruhu do bodu, kde už jsme byli?

LIVE: Diskuze o performance a CSS (in JS)

22. 1. 2024

V první části naší předvánoční živé diskuze v pražských kancelářích Productboardu jsme si povídali o rychlosti a výkonu JavaScriptu a pak o moderních způsobech vkládání CSS do JS, přičemž nemůžeme minout Tailwind.

PageSpeed.cz tester PLUS pro vývojáře: jak monitorovat a ladit rychlost webu

8. 1. 2024

Po letech vývoje přicházíme s tarifem PLUS, navržený pro vývojáře, kteří chtějí zlepšit rychlost svých webů. V článku ukážu, jak PLUS odhaluje a pomáhá opravit nejčastější problémy, s praktickým příkladem na webu Goldea.cz.

Všechny knihy a e-booky jsou nyní výrazně levnější

2. 1. 2024

Snížení DPH jsem pojal to jako příležitost k celkové aktualizaci cen (jinými slovy zlevnění) mých knížek.

Diskuze o zadávání práce vývojářům (s Pavlem Ungrem a Michalem Vojákem)

11. 12. 2023

V této epizodě se ponoříme do složitého světa řízení vývoje webů. Společně zkoumáme, proč dochází k nedorozuměním mezi vývojáři a těmi, kteří jim práci zadávají. Shodujeme se na několika tipech – co se dá z obou stran zlepšit při zadávání práce?

Další články