Rychlost webu 2: prohlížeč


Momentálně není vypsaný žádný veřejný termín.
Napište si o nový na [email protected].

Jak funguje prohlížeč a jak optimalizovat rychlost stránky v něm? Tajemná magie, nyní dostupná všem webařům.

Po tomto půldenním školení už budete vědět, co se v prohlížeči děje. Den s Michalem vám vytrhne trn z paty, pokud zažíváte některé z těchto situací:

  • Metriky rychlosti webu zaměřené na JavaScript (jako TBT) jsou mizerné. Chvíli trvá, než je web po vykreslení možné použít.
  • Animace není plynulá. Vy ale netušíte proč.
  • Prohlížeč se na vaší krásné stránce zadýchává při scrollování.
  • Záložka „Performance” v Chrome DevTools se vám líbí, ale chtěli byste ji umět také používat.

Obsah školení

  1. Jak funguje prohlížeč
    Hrubé představení fungování browserů, prakticky s dopady na psaní kódu. Zaměřeno na to, co zajímá nás vývojáře, hlavní vlákno.
  2. Výkon CSS
    Už samotné CSS může mít přímý vliv na rychlost vykreslení a překreslení stránky. Projdeme všechny faktory, které mohou rychlost webu ovlivňovat.
  3. Výkon JavaScriptu
    JavaScript je problematický. Nemá totiž žádné limity a proto se z něj může jednoduše stát nespoutaný živel, který rychlost webu začne nabourávat z mnoha stran. A taky, že nabourává.

Je to pro mě?

Pokročilí

Školení je určeno primárně profesionálním webovým vývojářům a vývojářkám zaměřeným jak na klasický vývoj (PHP, .NET…), tak moderní javascriptové frameworky (React, Vue…). Doporučujeme mít základní povědomí o rychlosti načítání. Měli byste umět základy ladění rychlosti v Chrome DevTools, které je ale možné dostudovat na videu v ceně školení.

Co potřebuji?

Doporučujeme mít nainstalovanou aplikaci Zoom. Detailní instrukce dorazí účastníkům v instrukcích e-mailem týden před školením.

Michal Matuška

Lektor: Michal Matuška

Michal je zkušený frontendový vývojář, který svými praktickými znalostmi pokrývá i hodně skrytá zákoutí CSS, JavaScriptu nebo SVG. Michal spoluzaložil brněnské SUPERKODERS, jejichž je technickým šéfem a kde se podílí na vývoji frontendu pro velké české firmy. Konzultuje rychlost webů pro klienty PageSpeed.cz.

Více o lektorovi

Průměrné hodnocení 5,00 z 5 hvězdiček.
Na základě 12 hodnocení od 31 účastníků.

V ceně

Slevy

Veřejné termíny

Kurz momentálně nemá vypsané žádné termíny.

Objednejte více videí a školení na jednu fakturu a se slevou 10 %.

GoPay Mastercard VISA


Proč jít na kurzy Vzhůru dolů?

10 let zkušeností

211 školení

2 840 účastníků