Getting Real, bible vývoje webových aplikací, je teď zdarma!

3. listopad 2006, 10:11 Kategorie: Webdesign

Kniha i v Česku velmi populárních pophvězd webu 2.0, 37signals, je nově bezplatně k dispozici v HTML formátu.

Krátká citace z kapitoly Tři mušketýři:

Prví verzi vaší aplikace začněte vyvíjet jen ve třech lidech. To je magické číslo, které vám dá dostatek pracovní síly a přesto umožní zůstat organizovanými a svižnými. Začněte s vývojářem, designérem a někým, kdo se umí potulovat oběmi světy.

Jistě, je to výzva začít stavět aplikaci jen v pár lidech. Nicméně pokud máte správný tým, má to cenu. Talentovaní lidé nepotřebují nekonečné zdroje. Mají radost z výzev k práci bez omezení a používají vlastní tvůrčí schopnosti k řešení problémů. Nedostatek pracovní síly vás donutí řešit kompromisy brzo—a to je správně. Přiměje vás také vyřešit priority raději dříve než později a budete nuceni komunikovat namísto neustálého strachování se z toho, že lidi ztratíte.

V Getting Real se dozvíte hodně nejen o vývoji webových aplikací, ale i o moderních procesech při tvorbě webů a efektivitě práce obecně. Knihy se prodalo už 23 000 kopií v PDF.

Ulož do delicious, linkuj.cz, jagg.cz, vybrali.sme.sk Díky!

Diskuze

[ RSS této diskuze ]

  1. Petr, 05. 11. 06, 00:21, #

    Samotné procesy při práci jsou tematika, které je věnováno skutečně málo prostoru. Ale par rad se z ní vyčíst dá. Trochu mě na ní vadí, že pro české poměry se mnoho pasáží příliš nehodí, viz například citovaná kapitola – český projekt o třech lidech už je skoro velký projekt, v knize se o nem mluvi skoro jako o one-man-show ;)

  2. Martin Michálek, 05. 11. 06, 20:53, #

    Petře, zažil jsem v Česku spíše opak. Webové aplikace tu tvoří jen velké firmy klasickými project-management postupy. Párkrát jsem to zažil na vlastní kůži a byl bych moc rád, kdyby si Getting Real pár z jejich šéfů přečetlo.

  3. Martin Michálek, 05. 11. 06, 20:58, #

    Ještě dotaz na návštěvníky, kteří na rozdíl ode mě umí anglicky – jak byste v téhle větě původního článku přeložili slovo sweeper?

    Start with a developer, a designer, and a sweeper (someone who can roam between both worlds).

    V překladu jsem jej vynechal, ale pořád na to myslím :-)

  4. Jiří Bureš, 05. 11. 06, 21:29, #

    To je střední obránce, ale bude to spíš libero. Další významy jako sluha, kominík nebo metař se mi moc nezdají ;-)

Komentáře jsou uzavřeny