PřeRSSováno!

21. srpen 2006, 12:17 Kategorie: Mimo

Moje RSS čtečka mě má ode dneška ráda. Pracuje totiž pětkrát méně a hubne!

RSS je skvělá technologie. Mnozí poskytovatelé obsahu však dosud nezjistili, že její hlavní přínos není jen v rychlosti dodání informace k uživateli, ale také v možnosti přesného zacílení jeho požadavků na obsah.

Řekněte sami: Potřebujete denně dostávat 20 zpráv z MaM o personálních pohybech v reklamních agenturách, když chcete informace o online marketingu? Zajímají vás články o telekomunikacích na Lupě, jste-li webdesignér? Často aktualizované servery by měly svůj obsah velmi úzce kategorizovat a umožnit uživatelům nastavit si odběr RSS na míru. Odběr novinek pomocí RSS je jinak velmi neefektivní.

Své RSS čtečce jsem dával v různých obdobích najíst až z 50 zdrojů. Dnes jsem na pětině. Čtěčka hladem nezahyne—energetická hodnota zůstává přibližně stejná.

Jaké zdroje mi v čtečce zůstaly?

Vše ostatní jsem vyřadil a přidal ve svých del.icio.us do záložky kde mám zdroje, které jednou za týden či měsíc projdu, abych zjistil, co je nového.

Moje RSS čtečka i já teď máme více volného času.

Budu rád, když do diskuze napíšete, jak se zdroji zacházíte vy.

Ulož do delicious, linkuj.cz, jagg.cz, vybrali.sme.sk Díky!

Diskuze

[ RSS této diskuze ]

  1. Jan Brašna, 21. 08. 06, 13:04, #

    Jak se zdroji zacházím? Nějak jsem selektivně některé nechal na pokoji, párkrát za rok se vzdálil tak, že po návratu jsem nechal díky odporu k množství materálu téměř vše, no a od bodu, kdy číslo materiálu nepřečteného ukazuje přes 15.000, už se tam ani nedívám. A mám klid, nic mi nechybí.

  2. Martin Michálek, 21. 08. 06, 13:28, #

    Jasně, Honzo. To je druhá varianta. Od inteligentní čtečky bych očekával, že když máš více než 10 nepřečtených zpráv, tak všechny nové začne automaticky mazat ;-)

  3. Jan Brašna, 21. 08. 06, 14:05, #

    Hahahaha :D

  4. Jiří Bureš, 21. 08. 06, 14:39, #

    Zdroje mám ve čtečce ve složkách (do 5 kousků). Na rootu mám do 20 zdrojů. Jsou pojmenované dle témat (jedna z nich je nesystémově pojmenovánu Občas). Čas od času přesouvám zdroje mezi rootem a složkou Občas.
    Dlouho neaktualizované zdroje dávám do složky Mrtvoly. Pokud mrtvola neožije, tak ji smáznu. Podobně skončí zdroj, který opakovaně dávám hromadně označit jako vše přečtené.

    Vadí mi zdroje, které:

    * nemají popis obsahu,

    * vkládají reklamy,

    * dlouho se načítají (třeba proto, že obsahují i komentáře).

  5. dgx, 21. 08. 06, 14:48, #

    Přidat zdroj do čtečky dnes umí každý, ale vymazat ho, to je pravé umění.

  6. Martin Snížek, 21. 08. 06, 19:29, #

    Obvykle se do čtečky koukám jednou za čas na delší dobu, takže mám u většiny zdrojů více příspěvků. To mi umožňuje u každého zdroje si soukromě vyhodnotit, co mi čas strávený nad ním přinesl. A když je to dvakrát za sebou špatný poměr cena/výkon, zdroj vymažu. Tímto způsobem už jsem si to hodně vytřídil.

    Největší problém mám s chrliči spotů, kteří ale píšou moc zajímavě na to, abych je vyhodil. :-) Třeba Signal vs. Noise, WebmasterWorld nebo Clickz.

  7. Tomáš Laul, 21. 08. 06, 22:14, #

    Používám RSS serverů jako např weblogy.cz, které agregují novinky ze spousty ostatních webů + cca 5 oblíbených blogů ( takže čtečka max. do 10 zdrojů). Když mám kliku, něco uhlídám, v opačném případě Ctrl + A a potom Del.

    Na RSS jsem trošku zanevřel od doby kdy jsem začal používat čtečku Opery a ta se občas rozhodne mi ze zdrojů udělat pěknou paseku.

  8. Martin Michálek, 22. 08. 06, 08:03, #

    Martine [6], právě ty chrliče spotů jsem také vyřadil. Probírat se jednou za čas desítkami záznamů, které tyhle servery ve čtečce zanechají, pro mě vyjde nastejno jako vyťukat jejich URL do adresního řádku prohlížeče. Čtečka navíc zůstane čistá.

    Číst vše z uvedených zdrojů, to by chtělo asistentku na plný úvazek. ;-)

  9. Robert Němec, 22. 08. 06, 17:21, #

    Lidi, budete mi věřit, že nemám žádnou RSS čtečku?

    Raději si zajdu na vybrané zdroje nebo dostávám nějaký digest, než abych měl každý den ve čtečce stopadesát článků.

  10. Petr Klapper, 01. 09. 06, 10:32, #

    Dilema siroky_zaber vs. casova_narocnost_na_cteni jsem si osobne vyresil filtrovanim obsahu jednotlivych zdroju dle klicovych slov – misto toho, abych smazal zdroje se sirsim zaberem, kde 90% jde mimo mne a nestihal bych to cist (a mentalne prebirat), tak se “donutim” vyrobit filtr na par slov, ktery docili zobrazeni jen temat, ktera mne zpravidla na 100% zajimaji, a je “zestihleno”.

Komentáře jsou uzavřeny