Martin Michálek Martin Michálek  – 26. 8. 2014

Několik uplynulých měsíců jsme s Robinem PokornýmHonzou Sládkem usilovně pracovali na frontend programu letošního WebExpa. Teď vám chceme představit výsledky.

Nastavili jsme si témata, která letos musejí zaznít a ke každému hledali co nejlepšího řečníka. A jak to dopadlo? Pojďte s námi na krátkou procházku frontend programem letošního WebExpa.

WebExpo 2014

Marko Dugonjic: Responzivní webová typografie

Základních informací o responzivním webdesignu je dost už i u nás? I proto jsme chtěli přednášku, která jde do hloubky. A od koho jiného si nechat povídat o responzivní typografii než od člena redakce Smashing Magazine? (Více)

Martin Kopta: Native versus Web

„Mám se věnovat studiu webových nebo raději nativních technologií?” Tenhle dotaz ze sociálních sítí nás inspiroval k hledání řečníka, který problém vidí z pohledu strategie velké firmy. Jsme moc rádi, že to bude Martin Kopta ze Seznamu, protože tam vyzkoušeli všechny možnosti – nativní aplikace a weby mobilní i responzivní. (Více)

Marek Raida: Nebojte se SVG

Marka jsme pozvali, protože o SVG publikoval mnoho let předtím než se o něm začalo mluvit ve světovém webovém mainstreamu. Vektorovu grafiku jednou na webu budeme používat všichni a Marek nám ukáže jak na SVG. (Více)

Josh Emerson: Responzivní hry

Jsme rádi, že Josh přijal naše pozvání, protože nám dá trochu jiný pohled na responzivní webdesign. A bude to zajímavé nejen pro tvůrce her v prohlížeči. Josh se podívá na osvědčené postupy webových vývojářů a aplikuje je na prostředí vysoce interaktivních zážitků. (Více)

Michal Matuška: Vše o CSS animacích

Ať už CSS animace řešíte nebo zatím ne, je to téma, které jsme rozhodně na WebExpu 2014 chtěli. Michalovu práci (například i pro WebExpo 2011) známe a moc se těšíme až nám nasdílí své zkušenosti. Animujete pořád Javascriptem? Nechte toho a doražte na přednášku jednoho z největších českých odborníků na moderní animační technologie. (Více)

Radek Pavlíček: workshop přístupnosti

Nepřístupný web není opomenutí charity, nepřístupný web je promarněná obchodní příležitost. Radek po sérii přednášek organizuje workshop, na kterém si WAI-ARIA a další metodiky přístupnosti osaháte vlastní klávesnicí. My se na něj chystáme, co vy?

Petr Brzek: Nativní aplikace v HTML5 – a vo co de?

Kluci ze Source se ve vývojářském světě proslavili pluginy do Photoshopu jako CSSHat. Petra jsme ale pozvali proto, aby nám ukázal hi-tech HTML5 technologie, které používají pro tvorbu nativních aplikací. Za to dostaneme Grunt, CoffeeScript a Node.js a k tomu hackování Atom.io v jednom balíku. (Více)

Tomáš Holas: Gulp versus Grunt

O Gruntu bylo i v Česku řečeno mnohé. My jsme ale hledali člověka, který by jej konfrontoval s Gulpem, druhým nejpopulárnějším automatizačním nástrojem. Tomáš má zkušenosti s oběma. Porovná je tak, abyste se mohli rozhodnout, který vybrat pro zjednodušení vašich pracovních postupů. (Více)

Nezapomeňte, že kromě osmi „našich” přednášek a workshopů letos v centru Prahy uvidíte dalších přibližně 70 řečníků mluvících o webdesignu a příbuzných oborech.

Martin MichálekRobin Pokorný
garanti frontend programu WebExpo 2014