Martin Michálek Martin Michálek  – 22. 7. 2014

Myslíte si, že Gulp je lepší než Grunt? Změnil vám responzivní webdesign pracovní postupy? Máte názor na Web Components? Vybojovali jste u velké aplikace čas na dobrou frontend architekturu? Pojďte o tom přednášet na letošním WebExpu.

S Robinem Pokorným pomáháme organizátorům s programem frontend sekce. Pár hezkých přednášek je už domluvených, máme ale několik osiřelých témat:

1) Proč je Gulp (nebo něco jiného) lepší než Grunt?

Tohle ve veřejné diskuzi na českém frontendu dost chybí. O Gruntu tu máme články, školení a proběhly i přednášky. Používáte Gulp nebo něco jiného? Přijďte nám povědět proč je lepší. Vyhejtujte Grunt! ;)

2) Responzivní pracovní postupy

Zjistili jste, že vás v responzivním webdesignu staré pracovní postupy (vodopádový model, kódování PSDéček) brzdí a zavedli jste ve firmě nové? Hrozně by nás zajímaly vaše zkušenosti s alternativními workflow.

3) Web Components

Tohle je dost hi-tech. Vyzkoušeli jste někde Polymer, ShadowDOM a další vychytávky Web Components? Je to cesta jakou webový frontend půjde nebo bullshit? Já to nevím. Vy jo? Už mi pište.

4) Frontend architektura

OOCSS, BEM, SMACSS, modulární systémy, style guides, preprocesory… Děláte na velkém projektu a vědomě budujete dobrou architekturu frontend kódu? Hurá, pak jste náš člověk.

Tahle témata nejsou jediná, o kterých se na frontendu hodně mluví. Pochopitelně nás zajímají i vaše témata. Přednášek pro frontend máme omezený počet, ale když to bude trhák, dáme vám přednost.

Nebojte se to zkusit, ani když jste zatím nepřednášeli. Každý jednou začíná – dobře informovaných technickým spíkrům publikum rádo odpouští občasné zakoktání. Je to skvělá zkušenost a pomůžete kolegům.

Zaujalo? Výborná zpráva! Začněte tak, že pošlete krátký popis praktického použití zmíněných postupů nebo technologií na [email protected].